lavender candles

Bijzondere kaarsen die je nergens anders ziet

Bij Canndle produceren we alleen handgemaakte kaarsen. Bijzondere kaarsen die uniek zijn en die je niet in de grote winkels vindt. Bijvoorbeeld onze vetplantjes kaarsen die gewild en geliefd zijn door onze klanten. Onze kaarsen zijn niet alleen uniek, ze zijn ook met de hand gemaakt. Zelfs onze cementen potten worden met de hand gemaakt.

Alle kaarsen bij Canndle worden met de hand gemaakt met een hele hoop liefde.

Wist je dat koolzaadwas tot 80% langer brandt dan paraffine?

Koolzaadwas is een duurzame optie omdat het vegan is en lokaal wordt geproduceerd.

Brand je kaarsen nooit langer dan 3-4 uur achter elkaar.

Hoe worden onze bijzondere kaarsen gemaakt?

Soort was

Welke was je gebruikt maakt een groot verschil voor de prijs van de kaars. Bijvoorbeeld: bij Canndle maken we gebruik van koolzaadwas, een natuurlijke en vegetarische was die beter is voor het milieu en de mens. Deze was staat bekend om een langere brandtijd en minder roetuitstoot.

Mallen

Wanneer onze bijzondere kaarsen een vorm bevatten zoals bijvoorbeeld de vetplantjes, gebruiken we mallen om deze vormen te maken. We gieten de was in de mal, wachten een tijdje (eigenlijk niet, want er is altijd wel wat te doen!) en halen de vorm uit de mal zodra hij hard is.

Gieten van kaarsen

Wanneer we alle vormen bij elkaar hebben die we in de bijzondere kaarsen willen toevoegen kunnen we beginnen met het gieten van de kaars in de pot naar onze keuze. De kaars moet een beetje afkoelen na het gieten voor we de vormpjes toe kunnen voegen want anders zakt het vormpje te diep in de was. Wanneer de was hard genoeg is voegen we de vormpjes toe en is onze bijzondere kaars klaar om verkocht te worden!

twisted candles

This post is also available in: Engels