schedel-kaars

Het is het spooky seizoen

Halloween wordt gevierd op 31 oktober en men gelooft dat het beïnvloed wordt door Keltische oogstfeesten zoals Samhain. De meeste mensen kennen het dankzij trick-or-treating, verkleedfeestjes of het uitsnijden van pompoenen. Of van de Halloween fright nights en enge films. Wij houden van Halloween vanwege alle genoemde activiteiten. Van het bezoeken van een feestje tot het laten schrikken van de langskomende trick-or-treaters. Of door een horrorfilm te kijken terwijl er enkel kaarsjes branden en we ons achter een stapel kussens kunnen verschuilen.

Schedel kaars

Toen we begonnen met Canndle was er geen tijd om een Halloween collectie te creëren. We gingen van start in september, daardoor was het te kort dag. En dit jaar hebben we het rustig aan gedaan en de tofste Halloween kaars ontwikkeld: de schedel kaars. Een (erg) grote kaars in de vorm van een schedel, die bijna te mooi is om te branden. Wanneer je hem brandt zie je een bijzonder effect achter de ogen.

Schedel kaars

Duurzame kaarsen

In 2021 ontdekten we dat er een stuk meer komt kijken bij het maken van kaarsen dan we dachten. Voor we onze eigen kaarsen maakten wisten we niet dat er zoveel verschillende soorten was zijn en waarom sommige kaarsen veel zwarte roet uitstoten wanneer ze gebrand worden. Onze kaarsen worden gemaakt van koolzaadwas, een duurzamer alternatief voor kaarsen van paraffine. Het wordt gemaakt van de gele koolzaadbloemetjes in plaats van restproducten van olie. Wanneer de kaarsen gebrand worden is er minder zwarte rook en de kaarsen branden tot 90% langer dan kaarsen van paraffine.

Ons team is gek op het maken en branden van kaarsen en werkt elke dag hard om ervoor te zorgen dat de mooiste kaarsen bij jou thuis worden geleverd.

This post is also available in: Engels